30 octombrie 2012

Bulete de cartofi cu cascaval


INGREDIENTE:
-4 cartofi medii
-50 g unt
-100 g cascaval
-1 ou
-cateva linguri de faina
-sare si piper
-pesmet si ulei pentru prajit.

CUM SE PREPARA:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras, oul, sare si piper dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina atat cat sa se lege si sa o putem modela. 

Formam bilute cu mana umezita, le tavalim prin pesmet din abundenta apoi le prajim in baie de ulei pana de auresc.

Se servesc atat calde cat si reci. Eu prefer reci, se mai intaresc si mi se par mai gustoase.

Dupa cum se vede in poza ale mele sunt putin mai mult prajite si nu sunt chiar perfect rotunde. Dar astea nu mai conteaza cand le mananci :)) au un gust extraordinar de bun.

Pofta buna!

2 comentarii: