20 octombrie 2012

Crima in Mesopotamia


Este limpede ca se petrece ceva neobisnuit cu membri expeditiei care lucreaza la situl arheologic de la Hassanieh: o tensiune stranie, ceva legat de prezenta preaiubitei sotii a profesorului Leidner, frumoasa Louise.  Lui Louise ii este frica de ceva. Este vorba oare doar despre atacuri de panica, despre halucinatii? Ma tem c-o sa fiu ucisa! ii marturiseste sorei Leatheran, care accepta sa aibe grija de ea. Din nefericire, se dovedeste ca avea dreptate. Printr-o coincidenta insa, cel mai mare detectiv din lume se afla in apropiere: dupa ce a descalcit un scandal militar in Siria, Hercule Poirot ajunge la Hassanieh si incepe sa ancheteze moartea lui Louise. O crima care ii va pune la incercare abilitatile si al carei mister il va dezlega cu aceeasi iscusinta cu care ne-a obisnuit.

Am vazut si filmul, dupa ce am citit cartea...nu stiu de ce dar de cate ori procedez asa raman dezamagita intodeauna de film :((

A fost destul de bun si filmul, dar cartea o are ca povestitoare si intr-un fel in rol principal pe sora Leatheran, o persoana foarte inteligenta si agera, iar in film abia daca apare pentru doua minute.

Oricum, recomand atat cartea cat si filmul.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu