17 iunie 2013

Arta de a dansa


Intotdeauna avem nevoie de o schimbare in viata noastra, fie ea minora sau majora. Uneori avem nevoi precum schimbatul locuintei, schimbatul mediului in care traim, schimbatul masinii sau orice altceva ce ne poate aduce un zambet pe buze si ne face sa ne simtim bine.

Dansul, este o modalitate de a schimba ceva in viata noastra. Dansul este o arta si-o forma de exprimare foarte sanatoasa pentru corp si minte. Exprimare prin dans este o arta ce-a acaparat lumea fie printr-un simplu leganat, sarituri repetate sau dans profesionist.

Dansul ne ajuta sa ne exprimam sentimentele sau conflictele din interior, ne face mai disciplinati, ne stimuleaza creativitatea si ne ajuta la pastrarea conditiei fizice. Dansul inseamna emotie, inseamna dragoste, inseamna curaj si vointa, inseamna vise dar si realitate.

Ce alt sport poate fi mai frumos si relaxant decat cursuri de dans? Nu e nevoie sa stam ore intregi in salon sau sa practicam dans profesionist, avem nevoie doar de o jumatate de ora pentru a ne relaxa, pentru a ne destinde si a ne rupe putin din rutina zilnica.

Pe langa faptul ca atat dansul cat si muzica ne face sa ne creem o lume a noastra, costumele si pantofi speciali pentru dans au si ei rolul lor. Acestea sunt si ele in tendinte, la moda si fiecare dansator trebuie sa poarte ceea ce-l avantajeaza si ce i se potriveste mai bine.

Costumele de dans trebuie sa faca parte din spectacol, sa fie elegante iar cel/cea care le poarta sa atraga toate privirile. De aceea, la fel cum ne place sa iesim pe strada, imbracati cum dorim si ne simtim bine si pe scena dansatori trebuie imbracati cu acelasi stil si bun gust iar de multe ori vestimentatia este un punct in plus pentru un dans reusit si de nota zece.

Asa ca, dragii mei, haideti sa dansam, sa visam si sa traim. Dansul ne va arata viata altfel.

2 comentarii:

  1. foarte interesanta postarea!inteleg foarte bine cum ai descris sentimentul,si eu simt aceleasi lucruri cand dansez:) fac salsa,bachata,rueda si m-a ajutat enorm in legatura cu relatia mea cu relaxarea..

    RăspundețiȘtergere